***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Пентагонът: Китай не помага на Русия. В България – предизборни битки, прехвърляне на отговорност и търсене на вина

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 април   

 

Нови ужасяващи елементи към кучето Джеси, което бе пребито от притежателя си на улица в Пловдив.

Случаят потресе града под тепетата, като съгласно локални поданици мъжът малтретирал кучето си в продължение на години.

Твърди се, че животното е насилвано и полово.

Женският питбул Джеси е настанен във ветеринарна клиника и се усъвършенства.

Сега се появяват подозрения, че животното е било дрогирано, а раните му може да са в резултат на заливане с киселина.

Според Радослава Камбурова, която се грижи за Джеси, кучето демонстрира признаци на абстиненция – тремори и притискане на зъби.  

***

„ Нека да остане този външен министър, с цел да понесе Радев отговорността си. Не се меся. "

„ Кирил Петков не спря да приказва за майката на Александър Ненков “.

„ Христо Иванов и Делян Пеевски направиха измененията в Конституцията. Те би трябвало да носят отговорност “.

„ На Даниел Митов са му предложили. Той ми се обади и ме пита дали може да одобри “.

***

***

Наблюдаваме рокадите с прочут комизъм – някакви вътрешни битки в служебния кабинет сред ГЕРБ и ГЕРБ. Това сподели пред публицисти Даниел Лорер от „ Продължаваме Промяната “.

***

Вот на съмнение към длъжностен кабинет “, както оферират Нинова, Костадинов и Има Такъв Народ, звучи неуместно от конституционно-правна позиция. Независимо от непрекъсваемостта в мандата на Народното събрание и измененията в процедурата по назначение на служебно държавно управление (което отново се назначава с декрет на президента), по никакъв не е анулирано Решение № 20 на Конституционния съд от 1992 година “

***

Бившият шеф на Агенция „ Митници " Петя Банкова има към този момент повдигнато второ обвиняване – то е за насила. Това сподели пред публицисти нейният юрист Аделина Натина.

По думите ѝ Банкова е командировала 18 души на разнообразни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие ги е принуждавала да одобряват тези постове.

***

Земетресение с магнитуд 4,7 записаха в град Токат, Северна Турция.

Това заяви Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки. Трусът е провокирал мощна суматоха. Хората са прекарали нощта на открито.

Земетресението е записано през нощта в 1:06 ч. Епицентърът му е бил в град Сулусарай на дълбочина 10 км. Час и половина по-късно е регистриран второстепенен трус със мощ 4,1.

***

В изявление пред Би Би Си украинският министър председател Денис Шмигал сподели, че „ многото спорове могат да доведат до Трета международна война “.

***

Китай в действителност не оказва никаква военна помощ на Русия в украинския спор. Това съобщи ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете (ОКНЩ) на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Чарлз Браун, говорейки в сряда на чуване в Комисията по бюджетните заеми на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

***

„ Ти си мой наследник. Обичам те ", това сподели раненият при офанзивата с нож в църквата в Сидни духовник Мар Мари Еманюел ", съобщи Скайнюз.

С тези думи, казани от болничното легло, епископът се обърна към 16-годишния юноша, който го атакува в храма „ Добрият овчар Христос " на 15 април (на снимката).

„ В името на Иисус Христос аз ти прощавам ти, прощавам и на тези хора, които те изпратиха ", добави свещенослужителят.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР